Het werk van Charlotte Girod (1981) is divers: van het maken van het ontwerpen van interieurs tot het maken van video's. Het belangrijkste voor Charlotte is het werk als interieurarchitecte: het oplossen van ruimtelijke vraagstukken en het realiseren van een project dat niet alleen een mooi ontwerp maar ook een tevreden klant oplevert. Dit is een uitermate dienend beroep dat veel voldoening geeft. Al het werk dat Charlotte daarnaast doet, doet ze voornamelijk omdat ze het leuk vindt, maar ook omdat het elkaar uiteindelijk allemaal overlapt. Het een inspireert het ander. Bovenaan staan plezier in het werk, een prettige samenwerking en een mooi eindresultaat.

Inspiratie komt van opdrachtgevers maar ook van andere kunstenaars zoals van de architect Carlo Scarpa: "I believe that it is art that makes us grasp the reality of the world. It is the effort that man has made, since his beginning, to make clear for himself, through forms, his own existence."

Ze werkt onder de naam CG Interior Architecture aan interieurprojecten. Ze maakt daarnaast vrij beeldend werk. Een ontworpen stoel en kruk van haar hand zijn opgenomen in de collectie van het Museum für Kunst und Gewerbe in Hamburg. www.mkg-hamburg.de Ze werkte eerder zeven jaar als interieurarchitecte voor Studio Voortman & Girod en was mede eigenaar.

Ze is in 2005 aan de Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag afgestudeerd als Bachelor of Design en staat ingeschreven in het architectenregister (www.architectenregister.nl). In 2004 liep zij stage bij Merkx+Girod.

De jaren voor de academie heeft zij schilderlessen gevolgd bij Els Benjamins te Warder (http://www.elsbenjamins.nl/), bij CREA te Amsterdam en de oriëntatiecursus gedaan bij de Rietveld Academie te Amsterdam.